Aragó > es així

EL Esport d'aventura a les Muntanyes d'Aragó. Aragó.Vinos Divertidos : Colección Wine Animals


Aragó és una terra eminentment muntanyosa, i tant els seus alts cims de neus perpètues com les boscoses serres d'elevades crestes constitueixen un veritable paradís per  els amants d'aquells esports que es realitzen en la solitud colpidora d'altius pics i parets impressionants.

Muntanyisme

El Pirineu Aragones constitueix el conjunt geogràfic més elevat d'Espanya, amb nombrosos cims per sobre dels 3.000 metres, i conserva les glaceres permanents més meridionals d'Europa, catalogats com "Monument Natural".
A part de la seva extraordinària riquesa en una fauna i flora úniques i ben conservades, el més atractiu per al muntanyenc és la sensació de llibertat que es pot assolir en cadascuna de les infinites ascensions, amb diferents graus de dificultat, de gratificant esforç i sorprenent panorama. I tot això, assistit per una creixent xarxa de refugis lliures i guardats de totes les categories.
També el Sistema Ibèric presenta cims d'interessant ascensió: Moncayo , Javalambre, Pena-roja.

Montañismo

Escalada

Quan no és tan important el cim i l'altitud que es coronen com el propi fet de l'ascensió en si mateix, com el sentiment de força, de progressió, de superació dels obstacles i les dificultats, o com la sensació d'autocontrol de l' por, del dolor i de la fatiga, llavors, les possibilitats de gaudir de l'aventura es multipliquen allà on la roca s'eleva vertical i insuperable en forma d'altes parets i espectaculars murallones. Els llocs, molts d'ells ja clàssics d'Espanya, per practicar l'escalada són molt abundants, tant en el Pirineu i les seves serres com en tot el Sistema Ibèric: Riglos, Morata, Jaraba, això ha permès el sorgiment d'un bon nombre d'escaladors ben coneguts.

Escalada

Espeleologia

Tècniques similars a les de l'escalada, encara que més especialitzades i relacionades amb altres disciplines esportives, són imprescindibles per baixar al misteriós món encantat de les nombroses grutes i avencs que les guies especialitzades marquen a Aragó. De fet, la Federació Aragonesa de espeleologia figura entre les més notables del món.
Información: Federación Aragonesa de Espeleología 976 294084.

Normes d'ús de la muntanya

Un recorregut per la muntanya et omplirà de satisfacció: el paisatge, el silenci i l'aire afavoreixen l'aproximació a la naturalesa i se a un mateix.

Els següents consells t'ajudaran a desenvolupar-te en aquest mitjà no habitual:

GUIES D'ALTA MUNTANYA

ARAGON AVENTURA

22639 GAVIN (BIESCAS)
HUESCA ESPAÑA

Teléfono: 974 485358 prefix internacional + 34
Fax: 974 485348

NATURALEZA Y AVENTURA

Edificio Tebarray
22640 Urbanización Formigal
HUESCA ESPAÑA
Teléfono: 974 490388
Tel. y Fax: 974 490046Maig mullat, del guaret fa prat.
Cerca el mitjà de tot, i tindràs bon acomodament.
La gla que no es veu al maig, no es veu en tot l'any.
Res és tan amarg que no trobi en l'ànima algun consol. SénecaÍndex alfabètic sobre Aragó

Un recull reproduccions artístiques antigues podràs comprovar com era la Expo de 1908 i comparar amb l'actual.
Pots documentar-amb algunes publicacions sobre Aragó.
la informació territorial es reflecteix en els Mapes sobre Aragó.

Gaudeix seus variades Comarques.

En Genealogía Aragonesa poden informar-te sobre com localitzar als teus avantpassats.

Observa fotografies de paisatges.Huesca | Teruel | Zaragoza | Aragó | Inici
Turisme La Seu | El Pilar | Goya | Museu Zaragoza
Aigualeix | Fauna | Flora | Geología | Fongs | Naturalesa a Aragó
Indice Alfabètic | Temàtic | Mapes | Altres AdrecesMonestir Veruela. Aragó és així, Municipis, províncies, comarques i la seva distribució territorial. Art Mudèjar, portal, turisme, rural, festes. Arquitectura, Goya, ibers, romans, celtes, gals, celtíberos, visigots, islam, musulmans, mahoma, muamad, cristians, crist, romànic, gòtic, cluny, cistercencs, barroc, renaixement, neoclàssic, carlins, monestirs, catedrals, esglésies, claustres, castells, ceràmica, pintura, Moncayo, sistema ibèric, pirineus, pedra, aigua, Ebre, Xaló, Jiloca, Huerva, Huecha, Queiles, Isuela, Gállego, Matarranya, Martín, Guadalop, Turia, edat mitjana, autonomia, regne, corona Espanya. Comarques, ball, Sant Jordi, escuts, flags, asociacio Cultura, aragó, Interactivo, Multimedia

Copyright 1996-2020 © All Rights Reserved Francisco Javier Mendívil Navarro, Aragó.

Per consultar, aclariments o corregir errors si us plau escriu-nos

Avís Legal. Esta actividad de la Asociación Cultural Aragón Interactivo y Multimedia
Espera acostar-Aragó a casa teva.
L'aigua esperança i futur